home contact
Despre IPP
Programe
Fonduri structurale
Publicaţii
Noutăţi

Community led monitoring and advocacy on Roma health, Request for Letters of Intent (LOIs), July 2014. AMHI and RHP are pleased to announce a new grant initiative to support civil society monitoring and advocacy on Roma health in Romania. These grants are aimed at organizations who seek to carry out advocacy on Roma health, including through the use of community monitoring to assess Roma access to health services and to engage with local, regional and national policy and decision-making to improve access. This may involve Capacity Building for organizations to increase their ability to carry out community monitoring and to increase the capacity of Roma communities to carry out monitoring and engage in advocacy.

Centrul de Suport pentru Politici Publice

Institutul pentru Politici Publice lansează serviciile Centrului de Suport pentru Politici Publice, departament specializat în cercetare aplicată şi pregătire în domeniul politicilor publice. Este o ocazie pentru cei interesaţi de a îşi consolida cunoştinţele intrând în contact cu practicieni din IPP care lucrează în mod efectiv în evaluare de politici publice atât la nivel local cât şi central.

Propuneri IPP revizuire Constitutie
Atașate sunt propunerile de modificare ale Constitutiei trimise de către Institutului pentru Politici Publice (IPP), Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României.
EU FUNDS WATCH

Transparenţa utilizării, progres în absorbţie, programarea următorului exerciţiu financiar

Sunteţi aici: IPP

Cu toate eforturile IPP, cei 14 candidați nu doresc să se întâlnească într-o dezbatere electorală înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale 2014

Bucureşti, 28 octombrie 2014 ■ Kelemen Hunor, Dan Diaconescu și Corneliu Vadim Tudor sunt candidații înscriși în cursa pentru alegerile prezidențiale 2014 care nu au formulat, în pofida insistențelor, niciun răspuns propunerii Institutului pentru Politici Publice de participare într-o dezbatere electorală organizată de IPP cu toți cei 14 candidați - condiție solicitată de candidatul Alianței PSD - PC - UNPR pentru a participa într-o confruntare față în față, înaintea primului tur de scrutin.

Din formularea răspunsului candidatului Victor Ponta la propunerea de participare într-un format cu 14 candidați reiese că principala condiție a participării domniei sale este ca organizatorii (IPP) să îi invite într-o dezbatere pe toți candidații înscriși ceea ce reprezentanții Institutului pentru Politici Publice au făcut încă din cursul serii trecute asigurându-se că fiecare staff de campanie a fost informat/invitat. Aceste argumente nu par a fi suficiente, candidatul Alianței PSD - PC - UNPR explicând, la insistențele IPP că, în fapt, condiționează prezența domniei sale la o astfel de dezbatere de participarea efectivă a tuturor celorlalți candidați, un aspect pe care IPP nu îl poate controla/decide.

Călin Popescu Tăriceanu a comunicat acum câteva minute IPP că programul nu îi permite participarea la dezbatere deși Institutul își manifestase disponibilitatea de organizare a dezbaterii într-o altă zi dintre cele rămase până la primul tur al alegerilor prezidențiale 2014.

În cursul zilei de astăzi, din dorința ca măcar o dezbatere electorală să existe înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale 2014, reprezentanții Institutului pentru Politici Publice au discutat, în total, ore întregi la telefon cu staff-urile de campanie dar și cu jurnaliștii interesați făcând toate eforturile pentru ca toți cei implicați să fie la curent. Din punctul nostru de vedere este regretabil că nu se poate organiza o dezbatere la care principalii candidați să intre într-o confruntare cu ceilalți competitori, format ce stimulează interesul electoratului pentru alegeri și implicit crește calitatea informațiilor de care alegătorii au nevoie (mai ales cei indeciși) pentru a se prezenta la urne în cunoștință de cauză.
Regretăm sincer situația și îi asigurăm pe toți cei care ne-au urmărit eforturile în ultimele zile, că am făcut tot ce a depins de noi ca această dezbatere să existe. Este convingerea IPP în continuare că alegătorii români merită o astfel de dezbatere și sperăm că ea va avea loc măcar înaintea celui de-al doilea tur de scrutin între candidații rămași în competiție. Ne manifestăm totala disponibilitate în continuare.

Mulțumim candidaților și staff-urilor de campanie care au comunicat cu promptitudine cu noi în cursul ultimelor zile.

Succes tuturor candidaților!

Pentru relații suplimentare, vă rugăm contactați Violeta Alexandru, Director IPP la 0723 257 640 sau violeta@ipp.ro.

București, 27 octombrie 2014 ▪ Din dorința ca înaintea primului tur de scrutin să existe măcar o dezbatere electorală cu participarea candidaților cotați cu cele mai mari șanse de a câștiga alegerile prezidențiale 2014, Institutul pentru Politici Publice (IPP) acceptă condițiile privind formatul dezbaterii solicitate de candidatul Alianței PSD – UNPR – PC, domnul Victor Ponta. Domnul Ponta, candidatul dintre cei 6 invitați la sfârșitul săptămânii trecute de IPP într-un format de dezbatere electorală ce ar fi permis o mai bună înțelegere, de către electorat, a viziunii principalilor candidați (în ordinea preferinței din cele mai recente sondaje) cu privire la dezvoltarea și securitatea României în următorii ani, a condiționat prezența la o asemenea dezbatere de invitarea tuturor celor 14 candidați înscriși în campania electorală.

IPP face un ultim efort ca înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale să existe o dezbatere față în față între candidați.

Având în vedere timpul foarte scurt până la momentul inițial propus al dezbaterii (miercuri, 29 octombrie a.c. - cu disponibilitatea de discutare a unei alte zile) și efortul logistic semnificativ pentru preluarea comunicării cu 14 staff-uri de campanie, Institutul pentru Politici Publice (IPP) a propus postului de televiziune Digi24 (primul care a răspuns prompt invitației de colaborare lansată săptămâna trecută de IPP) să sprijine logistic și să transmită acest eveniment, într-un format final pe care avem toată disponibilitatea să îl agreem cu staff-urile tuturor candidaților ce vor dori să participe. DIGI 24 a acceptat propunerea IPP, oferind tuturor posturilor TV interesate posibilitatea preluării semnalului. Solicităm candidaților să își exprime în scris, în cursul acestei seri, intenția de participare în noul format menționat în prezenta comunicare.

Pentru informații suplimentare, contactați Violeta Alexandru, Director IPP, e-mail: violeta@ipp.ro și mobil 0723 257 640.
Bucureşti, 24 octombrie 2014 ■ Având în vedere iminenta ratare a campaniei electorale pentru turul 1, din care mai sunt doar câteva zile, pentru discutarea publică a viziunii candidaților în alegerile prezidențiale 2014 cu privire la dezvoltarea României în următorii 5 ani, securitatea ei și relațiile cu partenerii externi, Institutul pentru Politici Publice (IPP) și-a asumat și cu acest prilej (așa cum a făcut-o și în 2009) rolul de organizare a singurei dezbateri electorale înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale 2014, cu primii 6 candidați, în ordinea preferințelor în sondaje, dintre cei 14 candidați. IPP a propus un format , după analizarea mai multor modele internaționale și așteaptă în prezent răspunsurile candidaților abordați, având convingerea că cetățenii României merită o confruntare între candidați pentru a-și forma mai bine o părere înainte de a se prezenta la urne.

Alegătorii români merită o dezbatere electorală în alegerile prezidențiale 2014


București, 23 octombrie 2014  Institutul pentru Politici Publice (IPP) - singura organizație neguvernamentală din România care a avut experiența organizării dezbaterilor electorale la cel mai înalt nivel între candidații la Președinție și beneficiind de o credibilitate și obiectivitate recunoscute atât de mediul politic intern, cât și de cel internațional prin misiunile diplomatice - a lansat public invitația de participare la o dezbatere electorală înainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidenațiale 2014, adresată principalilor candidați, după un format utilizat în campaniile din democrațiile consolidate, cu următoarele detalii.

Ziua, ora și locația dezbaterii:
Miercuri 29 octombrie, 19.00
Palatul Parlamentului - propunere

Candidații invitați:
6 candidați (în ordinea intenției de vot din sondaje): Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleșcanu și Monica Macovei.

Moderatori:
4 moderatori. IPP a adresat un apel televiziunilor care vor sa transmită dezbaterea să ne contacteze pentru a avea un moderator desemnat de la fiecare din posturi. Fiecare moderator va modera o secțiune.

Format:
4 secțiuni tematice de 30 de minute (5min/candidat)
1 secțiune cu întrebări de la public/societate civilă 30 min
1 secțiune finală de mesaje libere 30 minute19:00 - 20:00 - 2 secțiuni
pauză 10 min
20:10 - 21:10 - 2 secțiuni
pauză 10 min
21:20 - 22:20 - 2 secțiuniOrganizator:
Institutul pentru Politici Publice (IPP)

Institutul pentru Politici Publice susține importanța informării alegătorilor cu privire la viziunea candidaților în ce privește securitatea, politica externă și stabilitatea politică și economică a României în următorii 5 ani și, în acest context, face toate eforturile de a determina principalii candidați să nu se eschiveze de a participa în confruntări electorale, mai ales când acestea se vor organiza într-un format eficient pentru ca alegătorii să poată extrage informațiile necesare pentru un vot avizat în alegerile prezidențiale 2014. Decizia IPP de a lansa această invitație ține cont de faptul că, până în prezent, nu se prefigurează a se organiza o asemenea confruntare electorală desfășurată în semn de respect pentru dreptul alegătorilor de a beneficia de toate informațiile înainte de a se prezenta la urne. Amintim că dezbaterile pentru alegerile prezidențiale organizate de IPP în anul 2009 au avut fiecare audiențe de aproape 5.000.000 de alegători.

Pentru relații suplimentare - vă rugăm contactați Violeta Alexandru, Director IPP la 0723 257 640 sau violeta@ipp.ro.

Bucureşti, 9 octombrie 2014 ■ Preocupat de creșterea încrederii tinerilor în procesul electoral și în egală măsură de creșterea competențelor profesionale și personale de viitori formatori/lideri de opinie – tineri studenți și masteranzi din cadrul Facultăților de Jurnalism - în ceea ce privește observarea/analiza obiectivă a proceselor electorale din România, Institutul pentru Politici Publice (IPP) demarează joi, 9 octombrie a.c. Caravana Tineri pentru o Campanie Electorală Corectă. Inițativa constă într-o serie de dezbateri deschise organizate cu studenții, care își propun creșterea interesului tinerilor pentru participarea la vot dar și pentru înțelegerea regulilor de desfășurare a unei campanii electorale.
Raport activitate

Cel mai recent raport al IPP
Noutăți editoriale
100+ hotărâri ale instanțelor de judecată în cauze privind corecții financiare din fondurile structurale. Culegere de spețe la nivelul autorităților municipale și județene
Pentru comenzi vă rugăm contactați Loredana Mateescu la telefon 0720 534 655, loredanae@ipp.ro
Contracte de concesiune
IPP pune la dispoziţia publicului 163 de contracte de concesiune a serviciilor publice municipale însumând aproape 6.000 de pagini
www.alesiivoteaza.ro
IPP vă prezintă începând cu 2006 modul cum votează parlamentarii dar şi o serie de alte aspecte cantitative ale activităţii acestora
Noutăți editoriale
Culegere cu peste 100 de spețe de la nivelul autorităților locale și județene aferente proiectelor finalizate sau în implementare din 2007 până în prezent.
Pentru comenzi vă rugăm contactați Loredana Mateescu la telefon 0720 534 655, loredanae@ipp.ro

Politică pentru Cetăţeni nu pentru profit!

Jurisprudență 544
IPP vă oferă o bază de date cu aproape 1.000 de hotărâri ale instanțelor în dosare pe Legea 544/2001
Informaţii de interes public
De peste 10 ani Institutul pentru Politici Publice (IPP) luptă pentru afirmarea şi protejarea dreptului de acces la informaţii de interes public. Considerăm că orice cetăţean, indiferent de mediul de rezidenţă, educaţie, vârstă etc. are dreptul să cunoască orice informaţie care priveşte sau rezultă din activitatea unei instituţii/autorităţi publice.

Aplicaţie transparenţă
Aplicaţie dezvoltată gratuit de IPP pentru compartimentele însărcinate cu atribuţii privind accesul la informaţii